Programa cursuri limba germana online

Programa detaliata ( adulti):
Conform:  http://www.lehrer-online.de/334418.php?sid=88235614352517822437913791379690
1. Nivel A1 –  25  sedinte x 2 h
Organizatorul de cursuri limba germana incepe cu nivelul 0 = initierea si familiarizarea cursantului cu sunetele limbii germane, tintind formarea de abilitati si competente lingvstice pentru nivelului A1:
La finalizarea sesiunilor destinate acestui nivel – A1, cursantul poate utiliza propozitii simple, in formulari care il privesc in mod direct. De exemplu: cine este, ce profesie are, unde locuieste, ce manaca, sa ceara un obiect.

- 5 sedinte x 2 h - lectii introductive (alfabetul german, fonetica /pronuntie, exprimarea  orei, numerele);

- 15 sedinte x 2 h   – se urmaresc teme legate de relitatea imediata (nume, familie, locuinta, origine, mancare, cumparaturi) aplicate pe probleme de gramatica elementara: articol, plural , caz, negatie, pronume, prepozitie;
 - 5 sedinte x 2 h   – testarea si recapitularea cunostintelor nivel A1

 

2. Nivel A2  – 25 sedinte x 2 h 
Se incepe de la nivelul A1. Oragnizatorul de cursuri limba germana tinteste ca la testul de finalizare a cunostintelor nivel A2 cursantul sa fie in situatia sa se prezinte pe sine si pe colegii lui, sa puna intrebari celorlati in fomulari “unde locuiesti, pe cine cunosti ?”  propuneri simple de genul: „hai in oras sa cumparam haine…. sa mancam inghetata etc.” si sa raspunda la astfel de intrebari, poate sa se faca inteles si sa inteleaga daca partenerul de discutie vorbeste mai rar.

20 sedinte x 2h – formarea de competente si abilitati pe continuturi de interes general (exemplu: dicutii pe o tema, informatii, sfaturi, invitatii, conflicte, povestiri) – la care se adauga acumulare progresiva de cunostinte de gramatica.

5 sedinte x 2 h    – testarea si recapitularea cunostintelor nivel A2.

 

3. Nivelul B1 – 35 sedinte x 2 h
Oragnizatorul de cursuri limba germana porneste de la nivelul A2, urmarind formarea de competente de tipul – intelegere globala a principalelor puncte dintr-o discutie (munca, scoala, timp liber), sa formuleze intrebari si raspunsuri la intentii de comunicare de genul: cere informatii in calatorii, sa invite la o petrecere/ film, sa-si exprime parerea cu privire la teme si domenii de interes personal, intentiile, sa povesteasca despre o experienta, sperantele sale, a da pe scurt motivatii, a reclama ceva.

 

27 sedinte x 2 h – se trateaza continuturi de genul: “sich Unterhalten” (a intretine o discutie) “Etwas erklären” (a explica ceva) “Jemanden überreden” (a convinge pe cineva), „Etwas erzählen“( a povesti ceva), “Um einen Gefallen bitten”( a cere o favoare) „Um Informationen bitten“ ( a cere  o informatie) etc.

7 sedinte x 2 h – recapitulare si teste de verificare a cunostintelor

 

  1. 3.     Nivelul B2 –  35 sedinte x 2 h
    Cursantul este preluat de la nivelul B1. Organizatorul de cursuri limba germana urmareste formarea de competente si abilitati care ii vor permite cursantului sa inteleaga texte mai complexe la nivel concret, dar si abstract, sa poata sa sustina o discutie de specialitate, fara eforturi mari. Sa-si exprime parerea clar si detaliat la intrebari actuale, sa stie sa argumeteze avantajele si dezavantajele unei situatii. Sa deprinda  competente care vizeaza diversitatea modurilor de exprimare:

 

25 sedinte x 2 h – vor fi parcuse continuturi care vizeaza principalele modalitati de exprimare. De exemplu: die Zustimmung /Ablehnung (aprobare / refuz), Wunsch äußern (a-si exprima o dorinta), Konjunktiv II (rom. – optativul), Konjunktiv I si recomadari, Passivsätze (propozitii in pasiv), Temporal-, Kausal-, Konzessivangaben – propozitii temporale, cauzale, concesive, Relativsaätze (propozitii relative).

7 sedinte x 2 h –  lectura si aplicatii pe texte de specialitate (discutii pe tema, explicarea unui caz, diagnostic, recomandari). In acest scop le vor fi puse la dispozitie cursantilor texte din reviste de specialitate care sa contina formulari de tipul: cauzele unei boli, diagniostic, recomandari.

3 sedinte x 2 h – recapitulari si teste de verificare a cunostintelor.

 

Nota: in functie de nivelul de la care este preluat un cursant, se poate alege modulul dorit ( de ex. A2, B2 sau C1) .