Cursuri limba germană pentru adulti

 fiecare CUM sunt organizate cursurile?

Răspuns: online, individual

Ce înseamnă cursuri limba germană online?

Simplu, ca orice alt curs cu profesor, doar ca acesta se afla “dincolo” de microfon. Și dacă aveți în vedere ca limba se vorbeste, se aude și nu se citește, cum se face la cele mai multe cursuri cu profesorul alături, atunci acesta modalitate de desfășurare a cursului este cea mai potrivită cu stilul mileniului III. De altfel această metodă de a intra in contact a fost experimentată mult în timpul pandemiei din anii 2020 – 2022.

Cum se procedează atunci cand dorim sa facem cursuri limba germană?

 1. anuntati pe e-mail: lili_voicu_romania@yahoo.com în care îmi descrieți pe scurt:
  • profesie (dacă sunteți încă student sau la medici – rezident , specificati aceasta)
  • obiectiv (doriți sa plecati, sunteți deja acolo, în Germania si nu puteți încă vorbi, deși știți multe cuvinte etc.)
  • nivelul de cunostinte limba germana (incepator, A1, A2, B1…etc)
  • orele si zilele saptamanii in care ați fi dispus /ă sa faceti cursuri limba germană (e nevoie ca in jurul Dvs. sa fie liniște, pentru ca softul după care lucram are funcția de a recunoaște și a înregistra vocea cursantului, sa evalueze intonația, accentul cuvantului, al frazei etc. O alta parte a trainingului de comunicare ar fi aceea în care Cursantul “discuta” cu personajele cursului, raspunzand la întrebările acestuia * pe teme de larg/interes) = cu alte cuvinte aveți nevoie de un microfon bun si liniste în locul unde va amplasati cu laptop-ul . Dumneavoastră, cursantul, vorbiti foarte mult pe parcursul celor 90 minute cât tine cursul cu ajutorul unui e-mail stabilim o intalnire online – prin skype – va aduceti în lista de prieteni si stabilim o zi si o ora – aceasta intalnire nu costa.
 2.  facem o lecție de probă (testăm puterea Dvs de concentrare, conexiunea internet, la randul Dvs cunoasteți profesoara, metoda de lucru, corectitudinea – punctualitate, claritatea explicatiei, adresare etc.) – nici aceasta intalnire nu costa.
 3. Prima lecție este gratuităîn cazul în care EU ca profesor nu corespund așteptărilor Dvs, vă puteți retrage, făra costuri suplimentare.
 4.  începând cu lecția a 2-a, daca decideți sa incepeti cursul, virați în contul afișat la secțiunea “Contact” – suma pentru 10 lecții în avans. (18 EU x 10 = 10 ședințe de 90 min fiecare).

Observatie:

Am nevoie de răspuns la întrebările de mai sus pentru a selecta corect pentru Dumneavoastra: cursul potrivit, ora cea mai buna pentru efortul intelectual (se solicita multă concentrare).

Lecțiile de limba germană sunt ușor de urmărit pentru ca acest curs permite celor instruiți sa auda limba vorbită de nativul / nativa german/a, sa vada personajele si situațiile in care se vorbește, se poate relua aceeași problema de mai multe ori până se formează competența formulării de mesaje.

După cursul parcurs se primește la timp pe e-mail textul lectiilor, exercițiile si suportul audio, așa incat, în momentul începerii cursului următor, posedă deja tot materialul parcurs.

Timpul de desfășurare a cursului.

Având în vedere ca totul se desfășoară online, orele de curs limba germană pot fi stabilite într-o mult mai mare varietate decât cele organizate la o instituție sau chiar cu un profesor care s-ar fi deplasat la domiciliu. În funcție de bioritmul și ocupația fiecăruia se rezerva o zi și un interval de timp când profesorul stă la dispoziția cursantului.

Fiecare sesiune de învățare – ex. pentru incepator – contine cel putin următoarele secvente pedagogice:

a) familiarizare cu sunetul / pronuntie (simultan);
b) înțelegerea după auz (fără a vedea text scris)
c) acumulare treptată a notiunilor elementare de gramatica, cu aplicare directă în exerciții (aici exista o tehnica de control a pronuntiei / frazarii, preluată prin microfon – cu recunoașterea vocii cursantului si evaluarea computerizata simultană a corectitudinii);
d) transferarea situației respective in propria realitate (vorbire liberă).
Cu aceste tehnici şi metode pedagogice sunt luate in obiectiv înțelegerea sistematică si practica a limbii, dezvoltarea aptitudinilor si competențelor pe timpul instruirii.

Cu respect pentru răbdarea de a citi aceste amănunte,
Prof. Florica Voicu

u

Intrebari frecvente:

1) Cui se adreseaza cursurile de limba germana?

Raspuns: persoanelor cu vârsta între 12 și 50 ani.

2) Cum sunt organizate cursurile de limba germana?

Raspuns: prin Skype/ Meet, metoda conferinta, share. Avanataj = program flexibil – ore fixate impreuna – mai ales in afara programului de lucru.

3) Ce materiale didactice se folosesesc?

Raspuns: curs interactiv +materiale si exercitii proprii.