Despre mine

Experienta

Ma numesc Voicu Florica si dupa cum veti observa – daca cititi ceva mai jos, am lasat multi ani de activitate didactica in spate (30) si asta spune ceva despre cumulul de experienta de care dispun in a organiza cursuri limba germana. Ma bucur sa impartasesc toate acele strategii si metode care se incumeta sa parcurga lungul drum al cunoasterii prin mijloacele cele mai moderne.

Acest proces este greu si anevoios dar EU sunt aici sa va ajut, sa va incurajez si sa va “servesc” secvetele care va vor usura inceputul, pentru ca la cursurile de limba germana inceputul, care reprezinta si baza cunostintelor, este essential, dar si greu.

Practica de zi cu zi m-a determinat sa accept ca demersul invatarii unei limbi straine “din mers”, adica in timp ce ai deja multe responsabilitati pe cap, este foarte dificil. Din aceasta cauza, atunci cand am gandit strategiile didactice, materialul de parcurs, timpul acordat limbii germane, am avut in vedere faptul ca am de-a face cu adulti, persoane cu timp foarte, foarte  limitat pentru cursuri de limba germana.

In acest scop, eu ca profesor, mi-am elaborat o strategie didactica in care sunt incluse in primul rand 3 componente esentiale:

  •  simplificarea si reducerea informatiei pana la esenta;
  • exercitii active ale cursantului –  pe care il transform din “asistent” la cursuri de limba germana in participant activ care timp de 2 h trebuie sa rosteasca, sa auda si sa scrie un numar XX de cuvinte , propozitii, fraze; mai ales ca NU exista teme pentru acasa!
  • sustinerea si incurajarea cursantului / ei  de a trece peste neputintele de moment si continuarea cursului chiar si in momente dificile.

 

CV – profesor, protofoliu

autorizata ca profesor-trainer pentru limba germana si romana predate ca limba straina de Ministerul Invaţamantului si Primaria Sector 3 Bucuresti  (P.F.A.- persoana fizica autorizata)

Autorizaţia Nr. 1430 /10.05. 2004;

absolventa a Universitatii Bucuresti, Facultatea de Litere, specializarea germana / romana (1990);

definitivat in invatamant, gradul II didactic;

15 ani profesoara la Catedra de germana, 10 la Liceului Bilingv „Decebal” ; din 2007 liber-profesionist  resposabila cu organizarea si efectuarea de cursuri limba germana la sediul firmelor ( Bucuresti)

Experienta si activitati  extrascolare

participare cu mai multe grupe de elevi la concursuri scolare internationale;
anul 2002 Proiectul internaţional „Was im Gedächtnis bleibt” sub conducerea Goethe-Institut din Bucuresti, cu un grup de 8 liceeni. In anul urmator –  2003 – articolele prezentate la acest proiect apar in volumul „Trasee ale memoriei” – editie bilingva – germana/romana, editat de Goethe – Institut;

2003 participare la Concursul International „Spuren suchen” (Cercetarea izvoarelor), organizat de Fundatia Körber  – Germania. Titlul lucrarii este „Die unmoegliche Wiederkehr” (Imposibila intoarcere) – şi cuprinde un volum de 60 pagini, structurat pe 2 module; primul contine biografia unui dizident din vremea comunismului, fuga lui din Romania şi peregrinarile prin Europa, iar cel de-al doilea – reflectiile adolescentilor cu privire la procesul de cercetare/ descoperire al documentului istoric;

Specializare, perfectionare_

2000, 2003, 2004 – cursuri de perfectionare pedagogica la Jena, Bad Harzburg, Hannovra,  Meißen (Germania).

din anul 2000 profesoara si de limba romana ca limba straina la Liceul Internaţional – Bucuresti. Ulterior angajata pentru adultii straini, la sediul firmelor.

2001 –  Seminarul „Femeile şi conditia lor in societate” de la Sintra (Portugalia);

2003 profesoara-trainer pentru Centrul „Fides”;

incepand cu  2007  liber – profesionist ca trainer de limba germana si romana predate la sediul firmelor sau cursuri online.

Infineon Technologies Romania SCS. Doua grupe – limba română ca limba straina si  grupă limba germana;

Audatex SRL  – 2 grupe limba germana

Holcim S.A. – Bucureşti – 6 grupe cursanţi limba germana – nivel avansat,  training individual

Gebrüder Weiss S.R.L. – 2 grupa limba germana – nivel avansat,  training individual;

In prezent:
Holleman S.R.L. – 1 grupa de 6 persoane; (deplasare la sediul firmei)

Eurotaxglass S.R.L. – 1 grupa

Petrolvalves S.R.L. – 8 grupe medici – pregatire online

La aceste grupe se pot mentiona si cele ale persoanelor fizice, care au invatat limba germana sau inca mai fac cursuri.

E-maillili_voicu_romania@yahoo.com
Tel: 0766420133;

Pentru contact va rog sa aveti intelegere si sa-mi trimiteti mai intai un e-mail. Daca am cursuri NU POT RASPUNDE LA TELEFON. Multumesc anticipat pentru intelegere.

u

Intrebari frecvente:

1) Cui se adreseaza cursurile de limba germana?

Raspuns: persoanelor cu vârsta între 12 și 50 ani.

2) Cum sunt organizate cursurile de limba germana?

Raspuns: prin Skype/ Meet, metoda conferinta, share. Avanataj = program flexibil – ore fixate impreuna – mai ales in afara programului de lucru.

3) Ce materiale didactice se folosesesc?

Raspuns: curs interactiv +materiale si exercitii proprii.