Cursuri limba germana pentru copii

Probabil ca cei mai multi parinti isi pun intrebarea cum se poate tine un curs limba germana cand copilul se afla acasa la el iar profesorul este la celalalt capat al firului?

Simplu: La fel ca atunci cand profesorul este langa el! – in afara caietului, pixului si a materialului de parcurs ( tiparit in prealabil de parinti) un rol deosebit il joaca si “dotarea” – adica avem nevoie de internet relativ bun ( nu stick-uri!!), calculator cu o casca si microfon si o camera video. – la toate acestea telefonul Mamei , in caz ca avem surprize.

Ar trebui doar sa incercati si veti vedea.  Am “tehnica” si asta s-a format in timp.  Cursurile pe care le desfasor sunt interactive, copilul trebuie sa vorbeasca si sa raspunda personajelor din curs,  care le solicita atentia tot timpul, astfel incat la finalul celor 60 de minute, el va sti pur si simplu cuvintele si structurile din tema exersata.

Supravegherea este maxima, nu-i vad ce fac, dar ii aud cand vorbesc si ce vad ceea ce scriu. Si ce poate fi mai linistitor pentru un parinte decat sa stie ca de la ora 15 – 16 copilul  D-lor s-a asezat la laptop / computer , cu casca pe urechi si a exersat timp de o ora , a vorbit a scris in limba germana. Fara deplasare, fara timp pierdut. Imaginati-va ce inseamna deplasarea catre un profesor pe o vreme ploioasa, frig, ger etc, sau chiar bataia de cap de a primi pe cineva in casa.

La acesta ora am la curs 5 copii. Nu au timp nici macar sa bea apa. Cursul este structurat pe teme din viata cotidiana. Pe masura ce avansam, copilul isi dezvolta simultan abilitatile de comunicare dar si cunostinte temeinice de gramatica.

Procesul invatarii se desfasoara astazi ceva mai liber, creand chiar impresia unui “joc”.

Ca profesor al secolului XXI am preluat ceea ce am considerat bun din experienta anterioara a scolii noastre si am adaptat aceste tehnici si metode pedagogice la nevoile cursantului modern, aflat tot timpul in miscare si cu disponibilitate de timp de la 0 …. 90 min. maximum.

Pe acesta se bazeaza strategiile mele didactice.

Materialele didactice pentru cursuri limba germana pentru copii contin elemente de baza din gramatica germana, inserate in secvente comunicationale din viata de toate zilele: informatii cu privire la propria persoana, locuinta, timp liber, exprimare de preferinte, imformatii cu privire la timp, povestiri scurte.

va astept sa aveti incredere si sa veniti la cursurile mele

cu prietenie

Prof. Florica Voicu