Cursuri de limba germană pentru copii

Cândva, înainte de pandemie, trebuia sa conving părinții că învățarea limbii germane prin intermediul internetului, oferă multe avantaje. Acum am de partea mea experiențele trăite în anii 2020 – 2022 și, recunosc, imi este mai ușor.

De-a lungul anilor mi-am perfecționat tehnica de predare online, am strâns materialele corespunzătoare, le-am actualizat, așa încât ar fi păcat să nu le găsesc trebuință.

Cursurile pe care le desfasor sunt interactive, copilul trebuie sa vorbească și sa răspundă, susținut de mine ca profesor, personajelor din lecție, care le solicita atentia tot timpul, astfel incat la finalul celor 60 de minute, el va sti pur si simplu cuvintele si structurile din tema exersată.

Supravegherea este maximă, nu-i vad ce fac, pentru că mă concentrez pe materialul de exersat și închid camera, dar după douăzeci de ani predare online, înțeleg ce se întâmplă dincolo de microfon. Si ce poate fi mai linistitor pentru un părinte decat sa stie ca copilul D-lor s-a asezat la laptop/ computer, cu casca pe urechi și a exersat timp de o oră, a vorbit, a scris în limba germană.

Fără deplasare, fără timp pierdut.

Imaginati-va ce înseamnă deplasarea către un profesor pe o vreme ploioasa, frig, ger etc, sau chiar bătaia de cap de a primi pe cineva în casa.

Cursurile pentru copii sunt structurate pe teme din viața cotidiană. Pe masura ce avansam, copilul isi dezvolta simultan abilitățile de comunicare dar si cunoștințe temeinice de gramatica. Procesul învățării se desfășoară astăzi ceva mai liber, creand chiar impresia unui “joc”.

Ca profesor al secolului XXI am preluat ceea ce am considerat bun din experiența anterioara a școlii noastre și am adaptat aceste tehnici si metode pedagogice la nevoile cursantului modern, aflat tot timpul in miscare si cu disponibilitate de timp de maximum 60 min..

Pe acesta se bazează strategiile mele didactice.

Materialele didactice pentru cursuri limba germana pentru copii conțin elemente de baza din gramatica germana, inserate în secvențe comunicationale din viața de toate zilele: informații cu privire la propria persoana, locuință, descrieri de persoane, timp liber, exprimare de preferințe, informații cu privire la timp, povestiri scurte.

Vă invit să aveți încredere.

Cu prietenie,
Prof. Florica Voicu

u

Intrebari frecvente:

1) Cui se adreseaza cursurile de limba germana?

Raspuns: persoanelor cu vârsta între 12 și 50 ani.

2) Cum sunt organizate cursurile de limba germana?

Raspuns: prin Skype/ Meet, metoda conferinta, share. Avanataj = program flexibil – ore fixate impreuna – mai ales in afara programului de lucru.

3) Ce materiale didactice se folosesesc?

Raspuns: curs interactiv +materiale si exercitii proprii.